Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése GINOP 3.4.1-2015

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy településünkön szélessávú GPON optikai hálózat kerül kiépítésre 100% -os lefedettséggel. A beruházás lényege, hogy minden ellátatlan területen lévő háztartás számára elérhetővé váljon legalább 30 Mbps sávszélességű internet szolgáltatás az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével, elősegítve ezáltal a digitális szolgáltatások elterjesztését és az állampolgárok valamint a vállalkozások számára a digitális világba való beilleszkedést.

A GIGANET Interenet Szolgáltató Kft. által épített hálózat alkalmas lesz internet és kábeltelevízió szolgáltatás nyújtására is, konkrét előfizetői csomagok jelenleg kidolgozás alatt állnak, ezekről a későbbiekben fogunk részletes tájékoztatást kapni. Elérhető sávszélességek az előfizetői oldalon: 20 Mbit/s – akár 4-500 Mbit/s.

Építési módok: föld alatti (ehhez ásni kell), föld feletti léges (új oszlopsor kiépítésével, illetve az EON meglévő oszlophálózatán) A munkálatok ideje alatt (2018.02.21. – 2018. 04.30.) kérnénk a lakosság megértését és türelmét az építési munkálatok esetleges kellemetlenségei miatt.